Veranderd QWeb vindt in dataplace solide aanbieder

Als professionele hosting provider is Qweb sinds het ontstaan in 2002 succesvol. Om dat te blijven is doorontwikkelen volgens directeur Erol Avci een must. Na uitgebreid onderzoek en het opstellen van een gedetailleerd ondernemingsplan besloot zij te gaan voor meer specialisatie, met name op het gebied van magento hosting. Bij die nieuwe koers hoorde ook een nieuw datacenter. Dat werd gevonden in Alblasserdam.

“Door ons te specialiseren kunnen we onderscheidend zijn. ‘Feel free’ is niet voor niets onze slogan. Klanten zijn binnen de hostingbranche steeds meer op zoek naar een gespecialiseerde partner, die ook nog eens ontzorgt. Zo’n deelgenoot zijn wij.” Eén van de kenmerken van de nieuwe strategie is om te focussen op het leveren van de hoogste kwaliteit en niet het gevecht aan te gaan met prijsstunters, legt Avci uit. “Passend bij onze hoge standaard gingen we op zoek naar een solide datacenter. De keuze viel al snel op Dataplace, vanwege de hoge mate van professionaliteit. De faciliteiten en voorzieningen zijn uitstekend. Of het nu gaat om brandbeveiliging of groene stroomvoorziening; overal zit een visie achter. Dat spreekt Qweb erg aan.” Dat het helaas ook anders kan, ondervond het Schiedamse bedrijf aan den lijve. “Voorheen waren we klant bij andere datacenters, maar dat was geen succes. De onprofessionaliteit en onstabiliteit droop ervan af, met als gevolg dat enkele van die datacenters nu zelfs failliet zijn.”

Op alle fronten betrouwbaar

Wetende hoe het niet moest, ging Qweb voor niets minder dan een betrouwbaar en degelijk datacenter. “Sinds 2012 leveren wij onze diensten vanuit Dataplace en ik ben daar volledig tevreden over. Het netwerk is dubbel uitgebouwd, er wordt gebruik gemaakt van volledig duurzame energie, er is een geavanceerd brandbeveiligingssysteem en toegang is voor onbevoegden onmogelijk. Bovendien worden beloftes waargemaakt. Dataplace is gewoon op alle fronten een betrouwbare partij. Dat dit eigenlijk niet zomaar vanzelfsprekend is, weten wij vanwege onze eerdere ervaringen met datacenters. Doen wat je belooft en mondelinge afspraken nakomen klinkt misschien simpel, maar bleek toch geen vanzelfsprekendheid in deze branche. Gelukkig geldt dit voor Dataplace wel.” Stabiel, snel en betrouwbaar; dat zijn de woorden waarmee Avci Dataplace zou aanbevelen bij andere partijen. “Die kernbegrippen waren ook voor Qweb doorslaggevende factoren om voor Dataplace te kiezen. Of ik na onze vervelende ervaringen bij andere datacenters vooraf vertrouwen had in de nieuwe aanbieder? Ja, ik kende na enkele gesprekken met directeur/eigenaar Gerben van der Veen geen enkele twijfel. Onze visie en missie over het runnen van een business komt erg overeen. Ook Dataplace is innoverend, ambitieus en staat niet stil. Er wordt helder gecommuniceerd en de lijnen zijn kort. Allemaal zaken die ik waardeer en die ook van toepassing zijn op Qweb. Het is dus geen wonder dat de keuze voor Dataplace zeer goed heeft uitgepakt.”

In gesprek met