Als eerste gebruiker van Dataplace is proserve nog steeds tevreden

Toen in het voorjaar van 2010 de eerste paal werd geslagen voor Dataplace, was al zeker dat proserve na de afronding als eerste bedrijf gebruik zou maken van de diensten van het gloednieuwe datacenter. Immers; beide organisaties vielen onder dezelfde holding. In 2012 werden de bedrijfsonderdelen gesplitst, maar wat bleef waren de nauwe banden tussen proserve en dataplace.

Dillard Blom, salesmanager proserve, laat weten dat proserve na de verzelfstandiging van Dataplace nog steeds een tevreden gebruiker is. “Dataplace is gevestigd op een steenworp afstand van ons kantoor, dus met de fysieke bereikbaarheid zit het wel goed. Maar de geografische ligging is niet het enige voordeel. Dat alle essentiële onderdelen, zoals de verbindingen, stroomvoorziening, koeling en monitoringsystemen, dubbel zijn uitgevoerd is nog belangrijker. Hierdoor vormt regulier onderhoud of een eventuele storing geen bedreiging voor de continuïteit.” Als kwaliteitsprovider is proserve gespecialiseerd in het leveren van betrouwbare zakelijke internetdiensten. Als professionele en meedenkende leverancier biedt proserve de beste oplossingen op het gebied van internettoegang, hosting-, virtualisatie- en datacenterdiensten. Voor tal van grote websites realiseren zij integrale internet- en communicatietoepassingen. “Onze klanten, zoals bol.com en vakantieveilingen.nl, stellen terecht hoge eisen aan ons. Op verstoringen, hoe klein ook, zitten zij natuurlijk niet te wachten.” Blom meent dat één blik op Dataplace al een hoop zorgen van klanten wegneemt. “Alles aan Dataplace is representatief. Ik nodig er graag mensen uit, zodat ze het met eigen ogen kunnen zien. Het gevoel van ‘hier staan mijn kostbare spullen veilig’ overheerst altijd na zo’n rondleiding.”

Bereikbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid

De klant-leverancierrelatie die tussen proserve en Dataplace is ontstaan, typeert Blom als ‘zeer goed’. “We durven kritisch te zijn naar elkaar toe, al is daar meestal weinig reden toe. Dataplace is een meedenkende leverancier en staat altijd klaar voor de eindgebruiker. De kennis die de medewerkers in huis hebben is enorm. Als enige aandachtspunt zou ik kunnen bedenken dat Dataplace ervoor moet waken geen slachtoffer van het eigen succes te worden. Ze groeien zo hard, dat het een flinke uitdaging is om die ontwikkeling bij te benen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.” Op de vraag wat dataplace onderscheidt ten opzichte van anderen hoeft Blom niet lang na te denken. “De mate van bereikbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid ligt op een bijzonder hoog niveau. Het geeft een fijn gevoel om daarop te kunnen vertrouwen. De cloud is een beetje een modewoord. ‘Staat het daar, dan zal het wel goed zijn’, is vaak de redenering. Dat geldt misschien voor de bakker op de hoek, maar niet voor de grote klanten die wij bedienen. Het is de kern van hun bestaan dat transacties altijd beschikbaar zijn. Offline zijn, hoe kort ook, is direct desastreus. Met de optimale bereikbaarheid van servers zit dat bij Dataplace gelukkig wel goed.”

In gesprek met