IMCD tevreden over de invulling van hun basisbehoefte door dataplace

Tot eind 2014 had IMCD haar servers in eigen beheer. Een incident, waar problemen met de koeling aan ten grondslag lagen, deed de organisatie besluiten op zoek te gaan naar een datacenter. Het belangrijkste criterium? Een plek vinden die voorzag in de basisbehoefte van IMCD en niet verplichtte tot het afnemen van aanvullende diensten. Aan die wens voldeed Dataplace, vertelt Mike van der Straaten, ICT-manager bij IMCD. Hij is al 15 jaar werkzaam op het Rotterdamse hoofdkantoor van de distributeur van gespecialiseerde ingrediënten in de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. De centrale IT-afdeling bestaat uit 14 medewerkers. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn het ontwikkelingen en ter beschikking stellen van bedrijfskritische en strategische software voor de wereldwijde IMCD-organisatie. Daarnaast houden drie medewerkers zich dagelijks bezig met infra en servers.

“Toen de situatie waarin wij de servers in eigen beheer hadden een probleem opleverde, was er meteen het besef en de wens om het op korte termijn anders in te vullen. We schreven diverse datacenters aan. Sommigen reageerden niet eens, dus die vielen meteen af. Van Dataplace kregen wij snel respons en ook een offerte liet niet lang op zich wachten. Het eerste gevoel was goed en werd versterkt na enkele inhoudelijke gesprekken. Wij zochten een plek voor stroom en koeling en wensten verder geen aanvullende diensten af te nemen. Dat was geen enkel probleem.” Daarnaast vormde de locatie een pluspunt. “Omdat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de apparatuur, is het prettig dat Alblasserdam in de buurt ligt van de woon- en werklocaties van onze medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Om bijvoorbeeld voor het wisselen van een back-up tape steeds op en neer naar Amsterdam te rijden, is immers zonde van de tijd. Nu blijft het goed te doen.” Van der Straaten is tevreden over de nieuwe situatie. “We vragen niet veel, maar aan wat we expliciet wensen wordt keurig voldaan.”

“In het verleden hebben wij bij een ander datacenter slechte ervaringen opgedaan op het gebied van aanvullende diensten. Wanneer je bijvoorbeeld belde voor het resetten van een server, werd dat niet adequaat opgepakt. ‘Ik ben nu in de supermarkt, breng daarna mijn boodschappen thuis, ga dan nog naar een verjaardag en dan kijk ik er naar’ is niet wat je wil horen, ook al heb je een service level agreement waarin staat dat er binnen 8 uur actie wordt ondernomen. Het voldeed niet aan onze verwachtingen. Nu hebben wij alles zelf in de hand, met Dataplace die voor zekerheid zorgt voor wat betreft de koeling en stroom. Voor ons is dit de ideale situatie.”

In gesprek met