Over ons: de dataplace filosofie

Dataplace heeft een tweetal moderne TIER III-datacenters in Nederland. Eén gevestigd onder de rook van Rotterdam en één is gevestigd in de regio Utrecht. Vanaf deze twee locaties huisvesten wij voor een diversiteit aan klanten zowel grote als kleine IT-omgevingen. Wij onderscheiden ons van andere datacenters door onze eigen visie op een datacenter en onze persoonlijke benadering. Een visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Dataplace. Jarenlange eigen ervaringen als klant van de diverse grote datacenters in Nederland hebben uiteindelijk geleid tot de bouw van ons eigen datacenter in Rotterdam. Alle in negatieve zin meegemaakte situaties zijn aangevuld met onze eigen ideeën. Ideeën over hoe technische zaken, organisatorische zaken en bepaalde procedures anders, beter en efficiënter zouden kunnen worden ingericht en opgepakt.

Deze visie is doorgevoerd in werkelijk alles, over elk detail is door ons nagedacht. De eigen ervaringen als gebruiker van diverse datacenters hebben ertoe geleid dat Dataplace in alle opzichten ook rekening heeft gehouden met een gebruiker van een datacenter. Van het inhuizen tot de dagelijkse aanwezigheid in onze datacenters, wij maken de gebruikersverwachtingen binnen een datacenter meer dan waar. Dit heeft er toegeleidt dat sinds augustus 2016 Dataplace toebehoord aan de Eurofiber Group en vanaf dat moment ook de datacenterlocatie Utrecht beheerd.

Doordat wij vanuit onze eigen ervaringen ook weten hoe wij graag behandeld willen worden, bent u bij ons verzekerd van een persoonlijke benadering. U staat als klant daarom ook altijd centraal. Bij ons wordt u dus nooit een nummer. Klantgericht en servicegericht, zo is Dataplace als organisatie te omschrijven. Bij ons heeft u altijd direct en persoonlijk contact met de juiste mensen. Onze datacenterspecialisten voorzien u namelijk van deskundigadvies of helpen u praktisch met handjes. Aan u welke expertise er gewenst is. Ondersteuning is binnen ons datacenter dus altijd binnen handbereik. Door onze platte organisatie kunnen wij zeer snel schakelen en bieden wij de flexibiliteit die u als organisatie wenst. Geen leverancier, maar een partner die met u meedenkt. Één die u kunt vertrouwen. Dit maakt dat Dataplace écht anders is. Ervaar het zelf en prik een datum voor een vrijblijvende rondleiding en kennismaking met ons datacenter.

 

De dataplace filosofie

Bij het ontwikkelen van het Dataplace datacenter in Rotterdam zijn aspecten als betrouwbaarheid, efficiëntie en het milieu als kernwaarden gehanteerd. Aspecten die ook in onze andere datacenterlocaties zijn doorgevoerd. Dit zijn inmiddels kernwaarden die zijn voortgekomen uit onze missie; het leveren van kwalitatief hoogstaande datacenterdienstverlening.
Wij brengen dit in de praktijk door als partner en betrouwbare leverancier mee te denken met het invullen van de behoeften van onze klanten.

Dataplace onderscheidt zich mede door haar persoonlijke benadering en door inhoud te geven aan haar kernwaarden. Binnen de volledige organisatie van Dataplace zijn de onderstaande kernwaarden altijd leidend:

  1. Betrouwbaarheid. Als wij een afspraak maken dan komen we die na. 
  2. Klantgericht. Wij begrijpen onze klanten en zijn voor hun een vakkundige gesprekspartner. Wij doen wat we beloven en altijd dat ene stapje meer.
  3. KIS. Daar waar zaken soms ingewikkeld lijken houden wij het graag eenvoudig; keep it simple.
     

Dataplace is geen leverancier voor haar klanten maar een partner. Door intensieve contacten en ondersteuning begeleiden wij de outhousing van uw ICT apparatuur. Ook in RFI & RFP-trajecten of marktconsultatie inzake outhousing zijn wij u graag van dienst en bieden wij u onze jarenlange expertise en ervaring op het gebied van datacenters aan.